Rólam

SZABÓ TÍMEA szerkesztő-műsorvezető, fotóriporter

BEMUTATKOZÁS

``Az emberi sorsok érdekelnek, a példaképeket keresem, az értékes embereket.``

Ebben a könyvben szinte csak olyan sportolók szerepelnek, akik nem ismernek lehetetlent. Nos, a kiadó elmondhatja, a szerző is éppen ilyen. Ugyanis amit Szabó Tímea a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Ahhoz, hogy ez a könyv megszülessen, először is kellett egy rádióműsor. Egy olyan interjúsorozat, amelyben hátra lehet dőlni, amelyben a riporter nem lesi az órát, nem sietteti beszélgetőtársait. Ahhoz, hogy egy ilyen széria egyáltalán elinduljon, kellett egy örökké nyitott és kíváncsi ember, aki önmaga is színes és érdekes interjúalanya lehetne egy hasonló kötetnek.

Ott elmesélhetné, hogy már hatéves rabul ejtette a tengerek csodás világa azokon a Fekete-tengeri nyaralásokon, amelyeken édesanyja egyszerű fényképezőgépével megörökített mindent, amit csak látott. Elmondhatná, miként fogott egészen fiatalon önálló vállalkozásba, megoszthatná a történetet, hogy első búvárfotós merülésén hogyan sodródott el a többiektől és került életveszélybe – amiként az általa megszólaltatott sportolók némelyike is.

A könyvről bővebben

A veszély ellenére a víz alatti világ magával ragadta, a mélyben készült képeiből falinaptárak születtek. Ám nem Szabó Tímea lenne, ha a szerelemből elkezdett fotózást nem követték volna komoly tanulmányok is, hiszen, ahogy büszkén mondja: „kitanultam a fényképész szakmát”. Az utóbbi tíz évben a portré- és sportfotózás mellett több száz család örömteli pillanatait is megörökítette már. 2017 nyarán beválasztották az Európai Sportlövő Szövetség sajtó és promóciós bizottságába, így most már sportdiplomata is.

 

Újságíró azért akartam lenni, hogy megtanuljak írni, hiszen dédelgetett álmom, hogy író legyek… ehhez képest, a regényem még várat magára – mesélhetné a képzeletbeli interjúban, és talán azt sem titkolná el, hogy maga is a sport aktív szerelmese, többször lefutotta a maratoni távot és még többször átúszta a Balatont (no, jó, nem hosszában). Szerkesztő-műsorvezetőként jegyzi Sportaréna című műsorát a Kontakt Rádióban, ahol, amint vallja: „Nem sportszakmai szemszögből közelitek, az emberi sorsok érdekelnek, a példaképeket keresem, az értékes embereket. Őszintén bízom abban, hogy az itt sorakozó oldalak elolvasása után Önök is így gondolják”.

Ismerje meg munkásságaimat

Kontakt Rádió, Sportaréna című műsor

A RÁDIÓMÛSORRÓL

A rádió főszerkesztőjének ajánlása

Beszélgetések egykori és jelenlegi versenyzőkkel, vezetőkkel, játékvezetőkkel, riporterekkel, tehát olyanokkal, akiket elvarázsolt a sport világa”. Így határozza meg és összegzi Sportaréna című műsorát Szabó Tímea.

Újságíróként, riporterként és fotográfusként egyaránt elhivatottan követi a reflektorfényt kapó sporteseményeket. Helyszíni riportokat, interjúkat készít, vagy fotográfusként éri tetten a legérdekesebb pillanatokat. Saját szavával élve: „Boldog vagyok, mert megörökíthetem a jelent, a jövő számára”.

Kollégái közül kiemeli az is, hogy mindeközben Szabó Tünde szívügyének tekinti parasport bemutatását. Azokat a sportolókat viszi el a hallgatókhoz, olvasókhoz vagy éppen képeinek nézőihez, akik a hátrányos helyzetük ellenére tehetségükkel, akaraterejükkel bizonyítják, hogy értékes életet élnek és kimagasló teljesítményre képesek.

Szabó Tímea rádióműsorának szlogenje, „a sport szolgálatában egykor és most” nem üres frázis, és ez a szemlélet életre kel az itt sorakozó interjúkban is. Ez a könyv egy beszélgetés-sorozat dokumentuma. Nem gondosan kimódolt ismeretterjesztő könyv, nem is sporttanulmány, hanem egy rádióműsor lenyomata. Olimpiai bajnokok, klasszisok vagy olyanokkal, akik nem szerepelnek ugyan a magazinok és internetes portálok címoldalán, ám kimagasló teljesítményükkel többszörösen letették már névjegyüket a magyar sport asztalára.

Öröm számunkra, hogy Tímea hősei Kontakt Rádió Sportaréna műsor vendégei voltak.

Janovits András-főszerkesztő
Kontakt rádió

ISMERJE MEG A SPORT VALÓSÁGÁT!

Beszélgetések egykori és jelenlegi versenyzőkkel, vezetőkkel, játékvezetőkkel, riporterekkel, tehát olyanokkal, akiket elvarázsolt a sport világa”. 
Így határozza meg és összegzi Sportaréna című műsorát Szabó Tímea.

Támogatóink Kapcsolatfelvétel